Valse start Meesterklasse competitie Rotterdam tegen SISSA.

Valse start competitie ivm EK
auteur: Arthur Rongen

 De geplande thuiswedstrijd tegen SISSA op 26 september komt erg ongelukkig uit. Vijf vaste krachten van het eerste, vertegenwoordigen onze KNSB/ land dan in het EK-jeugd in Kroatië. Reden om de wedstrijd op een andere datum te laten spelen? Het overleg daarover tussen de teamleiders leidde tot niets. SISSA beriep zich op het competitiereglement en wenste slechts twee partijen en wel in “Groningen” vooruit te spelen. Dit betekent dat wij ernstig benadeeld worden. We zullen met drie invallers spelen en met twee man naar Groningen moeten bij deze thuiswedstrijd. Ook de competitieleider stak geen hand uit. De uitleg van SISSA van het reglement werd door hem bekrachtigd en de bijzondere omstandigheid dat wij ernstig benadeeld worden kon / wilde hij niets mee doen, hoewel hij daar wel toe gemachtigd is op basis van hetzelfde reglement. Een teleurstellend begin van deze competitie!

Vol goede moed en tegenzin werd de wereldreis naar het verre Groningen ondernomen door Dimitri Reinderman en Robby Kevlishvili met de teamleider als chauffeur. Dimitri zat niet goed in zijn vel met hoofd- en keelpijn. De ontvangst bij SISSA was prima met koffie en een broodje.

De partijen van Dimitri tegen Lucas van Foreest en Robby tegen Felix Meissner leverden weinig vuurwerk. Dimitri, met zwart aan 5, testte in het Siliaan het veneld fianchetto, maar bereikte weinig. Het evenwicht werd geen moment verstoord en kansen op complicaties werden in de kiem gesmoord. Remise was het resultaat.

Ook Robby liep op bord 8 in de Caro-Kann tegen een betonnen muur op, waar geen doorkomen aan was. Hij probeerde het lang, had het betere van het spel, maar kwam er niet doorheen.

De 26e starten we aldus aan acht borden met een 1-1 tussenstand.