Tata Amateur Weekend Toernooi 2019

Op het Tata Steel Chess Tournament 2019 van 11-27 januari, waren er twee prominente S.O. Rotterdammers vertegenwoordigd, de clubkampioen snelschaken 2018 – Maximiliano Derosas en de 3e plaats geëindigde voorronde interne clubkampioenschappen 2018 Mr. Veresov himself Hans Koedam! Zij speelde mee in het “Tata Amateur Wekend Toernooi 2019” op 11,12 en 13 januari.

Hans moest duidelijk in zijn spel en Tata sfeer komen en begon met een nederlaag tegen Jan van der Tuin. En speelde op 12 januari een mooi gelijkspel tegen de relatief sterke Marco Deurloo (1556). Waarna hij in zijn derde en laatste partij helemaal los ging, een prachtige overwinning behaalde en hiermee gedeeltelijk 2e werd in zijn poel.

Maximiliano daarin tegen maakte gehakt van al zijn tegenstanders. Hij bood in de laatste partij de sterke 11 jarige Belg remise aan. Slim van Max omdat hij dan zeker eerste zou worden, maar de Belg dacht dat het een grap was en verloor toch, waardoor Max ongeslagen eerste werd in zijn poel.

Beide gefeliciteerd met hun prestatie en laten we hopen op meer deelnemers in 2020 van S.O. Rotterdam.

René van Es