3 Jan 2018 – Start tweede deel van de competitie

We spelen een dubbel-rondige  competitie. (tegen iedereen een keer wit en zwart) Verder wil ik iedereen er op wijzen dat als je tot het eind van het seizoen (medio juni) niet de benodigde 18 partijen denkt te kunnen halen. Je VOOR de competitie aan kunt geven om de helft van de partijen te spelen, dit kan dan eerlijk in de stand verwerkt worden.

Je speelt dan 1 keer tegen ieder een, voor de tweede partij(en) geld:
Je tegenstanders krijgen alle maal een half punt (voor iedereen hetzelfde dus geen invloed op de stand)

(A)     Jezelf krijgt voor iedere partij een half punt,
(B)      maar nooit meer punten dan je zelf gescoord hebt.
-A       Dus het wordt moeilijker om hoog te eindigen met de helft remises (jouw nadeel als je hier voor kiest)
-B       Als je beneden gemiddeld scoort levert je geen extra punten op (je krijgt je “verwachte” score)

Dit is een optie die natuurlijk niet mijn voorkeur heeft, maar liever dit dan dat we aan het eind van het jaar met een niet uitgespeelde competitie zitten. Want dan kunnen niet gespeelde partijen een oneerlijke stand op leveren!!!