CHESS MEMORIAL

Jaarlijks organiseert SV Krimpen aan den IJssel in samenwerking met de RSB het Chess Memorial toernooi, dit jaar is dat op zaterdag 30 december 2017. Tijdens dit evenement zal ter nagedachtenis aan alle overleden schakers in de (RSB) regio in 2017, een respectvolle herdenking plaatsvinden.

Bij aanvang van het toernooi worden alle dit jaar overleden schakers herdacht. De namen van de overledenen zullen opgelezen worden, gevolgd door 1 minuut stilte. We herdenken op deze manier alle overledenen en eren hen met een schaaktoernooi, waar de liefde voor het schaken voorop staat.

Na deze herdenking sluiten we het schaakjaar af met een toernooi, wat het best omschreven kan worden als een eindejaar toernooi, waarin de schakers elkaar nog een keer in het oude jaar ontmoeten. Dames, heren, jong en oud spelen in een gezellige sfeer korte partijen (7 minuten per persoon per partij) waarbij het schaakplezier voorop staat.

Het Chess Memorial vindt plaats in de grote zaal van De Pannenkoe, Cascade 1 in Krimpen aan den IJssel. Opening van het toernooi is 13.00 uur; uiterlijk 12.45 uur aanwezig, zaal open vanaf 12.00 uur. Prijsuitreiking is om ongeveer 17.00 uur.

Er wordt gespeeld in een open groep volgens Zwitsers systeem. Inschrijfgeld bedraagt € 8,- voor senioren (20 jaar en ouder) en € 4,- voor junioren ( jonger dan 20 jaar). Aanmelding kan via de website van SV Krimpen aan den IJssel (http://svkrimpen.nl/) of via email aan chessmemorial@svkrimpen.nl onder vermelding van naam, vereniging en rating. Let wel het aantal aanmeldingen loopt ieder jaar snel op, dus meldt u nu aan!

Adri van der Waal
Toernooi organisatie SV Krimpen