Schema Interne competitie

Deel 1
Het eerste deel zal doorlopen tot en met 14 december (Ronde 15).
Snelschaak
Op 21 december is er het snel schaak kampioenschap.
Deel 2

In 2017 spelen we verder met twee groepen van ca. 10 spelers, gebaseerd op de stand van het  eerste deel. In principe wordt er een dubbelrondige competitie afgewerkt (iedereen twee keer tegen elkaar).

Tot en met juni zijn er 26 woensdagen waarop gespeeld kan worden. Met een groep van 10 moet men 18 wedstrijden spelen.

Als men aangeeft dat men dit niet kan halen, door team wedstrijden vakantie enz. kan men voor de competitie opgeven enkelrondig te willen spelen. Om de stand eerlijk te houden gelden de volgende regels: De zwart/wit verhouden blijft voor iedereen gelijk. De niet gespeelde partijen worden als remise verwerkt. Dit heeft als gevolg dat iemand die enkelrondig speelt naar het midden van de stand zal neigen. Voor kampioenskandidaten is dat jammer maar een gevolg van te weinig spelen. Voor de mindere schakers zal dit worden gecompenseerd; Men zal voor de niet gespeelde wedstrijden nooit meer punten terug krijgen dan men in de wel gespeelde wedstrijden heeft behaald.