Het derde doet goede zaken

Het derde doet goede zaken tegen Fianchetto 2.
auteur: Arthur Rongen
21 november 2015

Fianchetto kwam met een aantal oude bekenden en met 4 punten uit 2 wedstrijden  naar Dylans om met ons derde te strijden om de kopgroep.
Na de openingsfase was snel duidelijk dat de onzen aan het langste eind zouden trekken.

Wim van Munster was als eerste klaar. Hij won een pion, maar had voldoende ontzag voor Ben Riksen om  remise aan te bieden. Hetzelfde deed Johan Steenbergen in een stelling zonder aanknopingspunten.
De eerste die voor de voorsprong zorgde was Henk van der Velde. Hij schoof snel en doeltreffend teamleider Kees van Toor van het bord.
Joske Ubels won in het middenspel materiaal en maakte het technisch netjes uit. Kort daarna konden de stukken van René Geuskens in de doos. Hij had een pion veroverd in een stelling waarin zwart geen zinnig plan kon verzinnen. Na g6 creëerde hij de winnende vrijpion.
Inmiddels moest Wim Heinen bekennen dat het eindspel met een pion op promotie niet te houden was en kon Bela Hlavaj de enige winst voor Fianchetto noteren.

Herman van Bekkum trof in Kees Sio ook een oud bekende. Lange tijd vocht hij met de rug tegen de muur. Ergens heeft Kees waarschijnlijk een kans laten liggen. Toen Herman de stelling dicht kon schuiven was de remise een feit en de overwinning binnen.

Alleen Cees Schoolenberg vocht nog voor de overwinning. Hij had een stuk gewonnen voor twee pionnen. Het remise aanbod werd geweigerd en de winst leek binnen bereik. Youri Verlinde wist af te wikkelen naar een eindspel K tegen K+P+L, moet dus gewonnen zijn. Echter de tijdnood speelde parten waardoor Cees een pat wending overzag en het alsnog remise en 5-3 werd.