Het derde heeft een valse start tegen CSV 3.

Tegen plaatsgenoot CSV trad het derde aan met twee invallers. Zowel teamleider Johan Steenbergen als Roger Schreutelkamp moesten het door familie omstandigheden laten afweten. Sterkte toegewenst beide. Het wedstrijdverloop was triest. In het laatste uur wist Cees Schoolenberg de enige winst uit het tijdnoodduel te slepen, waardoor de nederlaag 2 ½ -5 ½ een feit was. Een korte impressie van de borden:

  1. Arthur Rongen kreeg een taaie variant van de siciliaan, waarin weinig eer te behalen was. Hij wilde forceren en kon ternauwernood met remise ontsnappen.
  2. Wim van Munster bouwde zijn partij (te) rustig op. Had weinig aanknopingspunten en verslikte zich in de zwarte koningsaanval. Een mooi mat was zijn deel
  3. Cees Schoolenberg had zoals gewoonlijk een lastige, dynamische partij. Hij stond wat minder met zijn twee paarden tegen het loperpaar, maar wist zich in tijdnood te bevrijden en zo waar miraculeus te winnen.
  4. Herman van Bekkum speelde een degelijke remise en was snel klaar.
  5. Ook vervangend teamleider Tom Boesten maakte remise, echter in een partij met wisselende kansen.
  6. Hans Koedam had een wereldstelling opgebouwd, alleen de vraag was hoe deze uit te maken. Zoals zo vaak, het verdedigen is iets simpeler dan aanvallen. Wit had te veel opties, vergat zijn stelling te versterken door de torens optimaal te posteren, en verloor zowaar door zijn gretigheid. Erg leerzaam overigens.
  7. Wim Heinen ’s partij ging gelijk op, tot hij stukverlies overzag, waarna hij direct opgaf.
  8. Maarten Geuskens speelde zijn eerste bondswedstrijd. Hij verbruikte veel tijd in een partij met wederzijdse kansen. Hij overzag helaas een stukwinstsituatie, maar vocht zich naar een potremise situatie. In tijdnood ging het toch nog mis door stukverlies.

Ondanks het verlies weten we dat we beter kunnen, hetgeen we de volgende wedstrijd moeten laten zien.

ARo.