Bekerteam wint in verre Oude Tonge

Bekerteam wint in verre Oude TongeNa een moeilijke reis in miezerig weer kwam het team 20 minuten te laat aan. De tomtom had moeite het adres te vinden door een afgesloten weg. De tegenstander was zo sportief de klok later aan te zetten, zodat de schade beperkt bleef.

Het werd een zware pot. Lange tijd zaten we aan de goede kant van de score. Marc Schroeder had met zwart een moeilijke verdediging tegen een Catalaan, bereikte niets en bood remise aan. Er zat ook niet meer in. Het volgende slachtoffer was ondergetekende, Arthur Rongen. Hij behandelde de Aljechin goed en zijn tegenstander moest de hele partij keepen. In tijdnood werd remise aangeboden in een optische remisestelling. Ik zag geen winst en nam het aan, om vijf minuten later te ontdekken dat het glad gewonnen stond. Schande. Zie de stelling:

Schaakdiagram
In deze stelling had T x c7!!, wat ik van plan was te spelen, gewonnen. Ik overzag dat hierna a6 een kwaliteit verliest na T f7 vanwege mat.

Direct na dit minidramaatje wist Marius Strijdhorst een gedegen partij met een stuk meer winnend af te sluiten. Het wachten was op Frans Vreugdenhil. Hij trachtte in tijdnood een achterstand van 3 pionnen weg te schwindelen. Het lukte niet, waardoor de met de uitslag van 2-2, de winnaar door vluggeren bepaald werd. Dat was ons wel toevertrouwd. Ik verloor snel een stuk en de partij, echter zowel Marius als Marc wonnen. Weer had Frans de last op zijn schouder het resultaat te bepalen. Hij deed dit met verve door op het juiste moment remise aan te bieden. Laat werd voldaan de terugreis aanvaard.

 

Invallend teamcaptain, Arthur Rongen