Live uitslagen Meesterklasse: redt Pathena Rdam het?

Vandaag spelen de meesterklasseteams hun gezamenlijke laatste ronde in het gemeentehuis van Bloemendaal. Pathena Rotterdam staat in de gevarenzone, gedeeld 8e met HWP uit Sas van Gent. De teams hebben evenveel matchpunten en evenveel bordpunten. Een van de twee zal waarschijnlijk als nummer 9 degraderen. Terzijde; nr 10 Utrecht is al gedegradeerd.

Wie van deze genoemde 2 teams scoort vandaag beter tegen de tegenstander? We volgen de live-uitslagen.
16.00u,
de stand is dubbelgelijk. HWP tegen Sissa 1 – 1, HMC tegen Pathena Rdam 1 – 1
16.15u
neemt HWP een duidelijke voorsrong.  HWP tegen Sissa staat al 3 – 1. HMC tegen Pathena Rdam staat 1 – 1. Dat zet druk op de Rotterdamse ketel!
16.30u.
Het wordt erger. Rotterdam komt op achterstand. HMC tegen Pathena Rdam geeft een 3,5 – 2,5 op het scorebord. HWP tegen Sissa staat nu op een 3 – 2 voorsprong. Het ziet er somber uit voor de Maasstedelingen.
16.45u.
Sissa helpt Rotterdam door op 3-3 te komen tegen HWP. Rotterdam kijkt echter nog steeds tegen een achterstand aan. HMC tegen Pathena Rdam 4 – 3. HWP staat er dus beter voor dan Rotterdam, althans op het scorebord want hoe het op de borden staat is mij niet bekend.
17.00u.
Weer gelijk, de strijd tussen twee teams die niet tegen elkaar spelen. Het blijft spannend! Rotterdam staat op 4,5 tegen 4,5 terwijl HWP op 3 – 3 staat.
17.15u.
Rotterdam nog op 4,5 – 4,5 terwijl HWP op 3,5 -3,5 komt. Helaas weten we niet hoe in de laatste Rotterdamse partij de stelling van Rini Kuijf staat. Dat is in de Bundescompetitie wel anders met alle live zetten van alle partijen in de competitie. KNSB, werk aan de winkel ……..!
17.25u.
HWP tegen Sissa 4 – 4! met bord 1 en 2 nog te gaan. Bord 2 is live te volgen en hier staat de HWP-man gewonnen. Dat is ongunstig voor Rotterdam. Maar hoe staat Kuijf?
17.30u
Ondertussen heeft een zeer theoretische derde degradatiekandidaat, het nog niet genoemde BSG verloren van En Passant. BSG zal zich alleen niet handhaven in het geval dat Rotterdam en HWP beide niet verliezen. Echter met de tussenstanden 4,5 – 4,5 en 4 – 4 kan er nog van alles gebeuren. Wie 5 – 5 speelt heeft een matchpunt meer dan BSG en handhaaft zich in ieder geval. Dat kunnen nu beide teams zijn, dus zowel Rotterdam als HWP volgend jaar weer in de meesterklasse!? Zou kunnen, puur theoretisch.
17.43u
HWP wint hun stelling aan bord 2, komt op een 5 – 4 voorsprong! HWP handhaaft zich daardoor in ieder geval! Rotterdam moet nu minimaal gelijkspelen om niet te degraderen!!!
17.44u
KUIJF WINT, ROTTERDAM WINT! ROTTERDAM HANDHAAFT ZICH IN DE MEESTERKLASSE !!!!!!!! BSG degradeert.