Het eerste na nederlaag tegen Kennemer in de zorgen.

door Arthur Rongen

Kennemer is een (te) geduchte tegenstander. Met name aan de zes topborden zijn ze sterk met ratings ruim boven de 2450. Onze hoop was gevestigd de top min bedwang te houden en aan de lage borden de wedstrijd te beslissen. Het lukte niet, met slechts drie punten moesten we berusten in de Kennemer overmacht.

Het eerste slachtoffer was bord 6. Rini Kuijf speelde zijn fransman en leek redelijk uit de opening te komen. Verzwakking van zijn K-vleugel werd hem fataal. Mooi uitgemaakt door David Klein. 1-0

Tegen de eerste tijdcontrole eindigde de “mooie “ partij aan bord 2 tussen Dimitri Reinderman en “King” Loek van Wely in een overwinning van de King. Dimitri offerde een pion, kreeg kansen, maar die werden vakkundig teniet gedaan. Analyse zal uit moeten wijzen of er meer in heeft gezeten. Toen een T-offer niet doorsloeg was het snel gebeurd. 2-0

Roby Kevlishvili speelde een goede partij aan bord 1 tegen Wouter Spoelman. In een Siciliaan kreeg hij licht overwicht en hield dat de hele partij vast. De pionnen structuur en de verkeerde loper gaven Robby nog kansen in het eindspel. Uiteindelijk kon het niet verzilverd worden. 2 ½ – ½

Marc Schroeder moest de verhinderde Anna-Maja doen vergeten. Aan 9 speelde hij ondernemend de “Lolli” variant van het Italiaans. Ergens ging het mis, dan wel deed Lennart Dek het beter. Hij won een stuk voor twee pionnen, waarna Marc zwoegend trachtte de schade te beperken, wat niet lukte. 3 ½ – ½

Bruno Carlier tobt met zijn vorm. Ook ditmaal kon hij Daan in ’t Veld er niet onder krijgen. Na de opening zat er nog enig licht in de stelling, maar na wat onnauwkeurigheden werd de vrede getekend. 4-1

In een partij aan 7 , die in het middenspel ontplofte, had Hing Ting Lai het heft in handen. Tea Lanchava pakte het tactisch aan, maar moest uiteindelijk na materiaalverlies de eer aan Hing Ting laten. 4-2

Aan 3 had Lars Vereggen het moeilijk tegen Miguoel Admiraal. Hij offerde thematisch een pion in de opening. Door de verkeerde plaatsing van de Dame op c2 haalde hij zich ellende op de hals. Hij zag de pion niet terug en het pionnen overwicht op de Dame-vleugel zorgde voor een gewonnen eindspel. 5-2.

Aan 10 deed Michiel Besseling zijn best Rob Duijn op de knieën te krijgen. In een Slavische partij had hij de beste kansen. Het bleek onvoldoende voor de winst. 5 ½ – 2 ½ . Daarmee was de nederlaag een feit.

Aan 3 had Marijn den Hartog steeds druk op de stelling van Ali Bitalzadeh. De zwarte koning bleef in het midden een target voor de witte stukken. Anderzijds had zwart kansen op de Dame-vleugel war de witte koning een heenkomen had gezocht. Marijns aanval leek te stranden tot hij met het offer Txf5 remise door zetherhaling afdwong. 6-3

Tenslotte had Martin Martens het slecht aan 4 tegen Quinten Ducarmon. In zijn Siciliaan kwam hij niet los en vocht met zijn rug tegen de muur voor overleving. Toen hij de zwarte toren op de achtste rij toeliet kwamen er offermotieven in zicht. Wit maakte het bekwaam af. 7-3

In de tweede helft van de competitie moet het dan maar gebeuren. Met één team onder ons en twee ernaast met ook twee punten wordt het vechten om lijfsbehoud. We houden er vertrouwen in, te beginnen volgend jaar tegen stadgenoot Charlois.

Kennemer Combinatie Pathena Rotterdam
Wouter Spoelman 0.5 Robby Kevlishvili 0.5
Loek van Wely 1 Dimitri Reinderman 0
Miguoel Admiraal 1 Lars Vereggen 0
Quinten Ducarmon 1 Martin Martens 0
Ali Bitalzadeh 0.5 Marijn den Hartog 0.5
David Klein 1 Rini Kuijf 0
Tea Lanchava 0 Hing Ting Lai 1
Lennart Dek 1 Marc Schroeder 0
Daan in ’t Veld 0.5 Bruno Carlier 0.5
Rob Duijn 0.5 Michiel Besseling 0.5
Totaal 7 3