Derde neemt koppositie over

Het derde team speelde op 11 december zijn vierde wedstrijd. Deze was tegen Shah Mata 2, de koploper in de poule. De score werd geopend door Boesten, die een drieste koningsaanval inzette met een pionoffer. De tegenstander maakte een foutje en de winst was binnen. Vervolgens maakte Van Munster remise met een gunstige stelling. Van der Velde, die tegen een oude bekende speelde, Gerard Kastelein, viel binnen op de tweede rij met torens en dame. Het sloeg door. Steenbergen stond een kwaliteit achter maar had drie pionnen meer. Hij bood remise aan, maar toen zijn tegenstander dat weigerde, won hij maar. Geuskens won eerst een kleine kwaliteit, later een kwaliteit, en stond dus een stuk voor tegen een pion. Hij speelde het eindspel bekwaam uit. Daarmee stond het 4 1/2 – 1/2. De winst was binnen, en het leek een flinke te worden. Niet dus. Ubels stond al ongunstig, wist zich nog redelijk staande te houden, totdat een pionnenwedloop met elk een toren in het voordeel uitpakte van haar tegenstander. Tenslotte lieten Schoolenberg en Van Bekkum zich in de tijdnoodfase verschalken.

1. Van der Velde – Kastelein           1 – 0
2. Van Bekkum – Van der Pluijn    0 – 1
3. Schoolenberg – Boldoo                 0 – 1
4. Geuskens – Van Vlokhoven        1 – 0
5. Steenbergen – Koorevaar           1 – 0
6. Van Munster – Willemse         1/2 – 1/2
7. Ubels – Rutjes                                    0 – 1
8. Boesten – Brouwer                        1 – 0