2e team wint van PASCAL 1: 4 1/2 – 3 1/2

auteur: Arthur Rongen
wedstrijd 6 november SO-Rotterdam 2-PASCAL 1 

Het was een zware pot. Op papier hadden we een ratingoverwicht, maar dat moet dan nog wel tijdens de wedstrijd verzilverd worden. Met drie invallers, waarvoor dank, was de situatie lang onduidelijk.

Adri Helfrich had een eenvoudig potje. Hij won snel een stuk en liet de tegenstander nog wat spartelen voor hij de één noteerde. Daarna volgde een aantal remises. Tom Boesten liet in een Aljechin alles ruilen, waardoor het winstpotentieel verdwenen was. Wim van Munster kon een pion winnen met onduidelijk spel. Hij koos voor zekerheid en het halfje. Cor de Zwart had steeds een licht overwicht, maar kon het net niet verzilveren. Marc Schroeder bracht licht in de duisternis. In mooie offerstijl won hij van Cor Oliemans. Met 3 ½ punt en een iets betere stelling besloot Marius Strijdhorst, gelet ook op de klok, remise te accepteren. Met 4 punten en nog twee partijen te gaan moest dat wel goed komen dacht hij. Op het nippertje lukte dat ook, toen Frans Vreugdenhil in een goed gespeeld eindspel het beslissende halfje noteerde. Gelukkig maar, want de hevig strijd leverende Henk van der Velde werd in een enerverende partij, waarin hij prachtig verdedigde, toch uiteindelijk opgebracht.

pascal