Bekerteam uitgeschakeld door De IJssel.

auteur: Arthur Rongen

In de eerste ronde kregen we in de beker het enthousiaste De IJssel te bestrijden. Het werd een lange avond met veel vuurwerk.

Marc Schroeder kwam niet lekker uit de opening, hield zijn koning midden op het bord en had wat gaten in de stelling. Wit, L Jacobse profiteerde daar goed van. Uiteindelijk was materiaalverlies niet te voorkomen,

Marius Strijdhorst speelde het hem bekende spel tegen P te Lintelo. Hij had het initiatief en steeds een kleine plus. In tijdnood, met een L, tegen P eindspel en pionnen op beide vleugels, ging het mis. Marius moest de loper geven en kwam in D+P tegen D eindspel terecht. Het lukte niet de dames te ruilen. Door een vorkje werd het een teleurstellende nul.

Frans Vreugdenhil speelde een vlakke partij tegen F Visser en kreeg al snel remise aangeboden. Hij speelde door en had daar al snel spijt van. In totaal verloren stelling liet zijn tegenstander de klok lopen om te zien hoe het bij Marius af zou lopen. Zijn concentratie was weg en toen hij terug kwam aan het bord deed hij enkele grafzetten na elkaar, waardoor Frans vrolijk zijn één kon noteren.

Henk v d Velde werd op het laatste moment opgetrommeld om de zieke webmaster te vervangen. Hij deed dat met verve. Zijn tegenstander, H Lodeweges, verloor de grip op de stelling en Henk kwam met iedere zet beter te staan. Hij maakte het vakkundig af.

De 2-2 uitslag noopte tot verlenging, het uitvluggeren met verwisseling van kleuren. De uitslag was wederom 2-2. Marc en Marius verloren en Frans en Henk wonnen, en was de IJssel een ronde verder.

SO Rotterdam              1925 – De IJssel                    1890     2  – 2     2  – 2
1. Marc Schroeder   z 1942 – Leon Jacobse  w    1894     0  – 1     0  – 1
2. Marius Strijdhorst  1831 – Pim te Lintelo         1906     0  – 1     0  – 1
3. Frans Vreugdenhil 1844 – Frank Visser            1903      1  – 0     1  – 0
4. Henk v d Velde         2084 – Hans Lodeweges  1857      1  – 0     1  – 0