SO R’dam bekert verder na bloedstollende tijdnood

logo-transparant-webVrijdag 14 nov 2014 in Dylans. Een team van SO Rotterdam heeft de eerste ronde van de RSB-beker overleefd door het bekerviertal van 1e klasser 3 Torens nipt te verslaan. Enkele minuten voor tijd was de stand nog 1 – 1, maar wat daarna gebeurde tart elk voorstellingsvermogen. Eerst wat vooraf ging. Martin Noordijk had zijn partij met redelijke eenvoud gewonnen, terwijl John Schell zich helaas had vergaloppeerd in een goede stelling.
Twee partijen waren met deze gelijke tussenstand nog bezig. Henny Versteeg keek tegen een duidelijk minder L tegen P eindspel aan. Beide spelers in tijdnood maar de verdediging leek meer tijd te kosten dan de aanval. Voor onze SO-speler moest met grote vrezen gevreesd worden. En dan Marc Schroeder. Hij stond weliswaar gewonnen maar moest de winnende zettenreeks zien uit te voeren in een beperkt aantal seconden (+ 5 seconden per zet).
In die laatste minuut van de wedstrijd wist Henny zijn eindspel op knappe wijze naar remise te schwindelen en zagen we Marc op fraaie manier en onder donderend applaus van het toegestormde publiek de winst binnenhalen. 2,5 – 1,5 en door naar de volgende ronde!

De gedetailleerde uitslag
SO Rotterdam                     1968 – 3-Torens                       1872      2½ – 1½
1. John Schell                    z 2026 – Bert Botma              w 1973        0  – 1
2. Henny Versteeg          w 1912 – Arno van Houten    z  1841       ½  – ½
3. Marc Schroeder          z 1992 – Leon Huijsdens       w 1897         1  – 0
4. Martin Noordijk         w 1941 – Wong Tsai                 z 1775         1  – 0